dijous, 28 de gener del 2016

Immunes o conscients?

Article publicat a La Contra del Diari La Mañana el dijous 29.01.2016

Llegeixo al diari que està en marxa una macro operació contra la corrupció al País Valencià que ha deixat les comissaries col·lapsades; veig a la tele un reportatge sobre la crisi de refugiats a Europa amb imatges colpidores; escolto a la ràdio les dades de l’últim informe d’Intermón Oxfam sobre desigualtat, que revela que 62 persones tenen la mateixa riquesa que els 3.600 milions de persones més pobres del planeta... Per voler parar el món i baixar-ne!, com deia la Mafalda. I les notícies segueixen minut a minut a un ritme impossible d’assimilar i de reaccionar. 


Estem col·lapsats d’informacions punyents que ens fan immunes. Ens acostumem a la corrupció com allò normal, en lloc que se’ns regiri l’estomac a cada cas. Vivim habituats a les imatges de drames socials i humans que ens fan dia a dia més insensibles a la realitat. Estem saturats d’impactes mediàtics que oblidem ràpidament. A l’era del twitter, de les xarxes socials i de la immediatesa, la sobreinformació ens desinforma i intoxica. Per això ara i aquí reivindico la reflexió, la sensibilitat, l’empatia, la consciència col·lectiva i social. 

Reivindico els qui s’arromanguen, de forma anònima, perquè aquests i tots els titulars no s’oblidin, sinó que es combatin i es guanyin.

Aquí teniu l'article publicat a la web de la Mañana: http://www.lamanyana.cat/detall-ipunt/article/immunes-o-conscients/